Henk Wagenaar Hummelinck (1947)

Is autotechnisch HTS-ingenieur. In 1980-1986 werkte hij bij de Stichting VAM (nu Innovam) als chef Technische Opleidingen. In 1987 startte Henk een opmerkelijke uitgeverij (zie www.autowoordenboek.nl), omdat al zijn boeken op de een of andere wijze (Formule 1/techniek/historie) auto-gerelateerd zijn. Als overtuigd zzp-er  publiceert hij uitsluitend eigen werk, waaronder het unieke 26-delige Autowoordenboek-project.

Titel

Na enkele kleine bijdragen begin jaren zestig in Autovisie (waar men geen idee had van zijn prille leeftijd) schreef Henk vanaf 1987 op freelance-basis vele honderden artikelen voor onder meer ‘Autoweek’, ‘Auto Motor en Sport’ en ‘Formule 1’. Officieel is hij inmiddels met pensioen, maar dat lukt slechts ten dele. Hij houdt zich al jaren in vorm door het schrijven van een aantal autogerelateerde rubrieken op Facebook, die je desgewenst wekelijks gratis kunt volgen.

Titel

Henk is zijn leven lang in de autosport actief geweest. Hij startte in bijna 500 wedstrijden waarvan hij er ruim 200 won. De eerste keer was dat in 1970 op Zandvoort met een NSU 1200TT. In 1985-2011 werd hij met de hierboven afgebeelde Protos twintig keer Nederlands Kampioen Autoslalom. Deze volstrekt unieke ‘special’ werd ontworpen en gebouwd door zijn helaas overleden vriend Ad den Teuling (www.teulingtuning.nl). De auto is nu met pensioen maar is in principe rijklaar – want je weet maar nooit!

Titel

Henk is getrouwd met Maggy en heeft twee zoons Timo (37) en Kai (3), vier kleinkinderen en hond Daan (12). De zoons zijn allebei op diverse manieren bij de autosport betrokken. Henk zelf (74) acteert soms nog als instructeur/taxirijder bij Kai’s bedrijf KWH Racing, maar kijkt hoofdzakelijk goedkeurend toe.

Wat kan Uitgeverij Autowoordenboek u bieden?

Om te beginnen autotechnische woordenboeken in de meeste Europese talen, op papier of digitaal (zie www.autodictio.com). Iedereen die in het Engels of een andere taal over auto’s leest of schrijft of spreekt, zou zo’n setje bij de hand moeten hebben. Zoals autotechnische studenten die veelal hun technische kennis uit Engels of Amerikaans studiemateriaal moeten halen. Nóg een (misschien verrassende) suggestie voor vakantiegangers richting Frankrijk of Italië: Autowoordenboek zou een prima pechhulp kunnen zijn! Vooral voor hen allen geldt: zie www.autowoordenboek.nl.